Jongeren

 

teens 2

 

Je gaat richting volwassen zijn maar je bent er nog niet. Je doet je best om te doen wat mensen van je vragen en aan de andere kant ben je jezelf los aan het maken, je “eigen ik” aan het ontdekken.

Yoga kan je daarbij helpen. Doordat je meer zelfvertrouwen krijgt, word je je bewust van je lichaam en geest. Je wordt ontspannen en krijgt een rustig gevoel. Je conditie, weerstand en lenigheid zullen toenemen. Belangrijke vragen hierbij zijn:

Wie ben ik?
Wat voel ik?
Wat kan ik met mijn lichaam?
Waar ligt mijn kracht?
Waar liggen mijn grenzen?

Tijdens deze lessen leer je jezelf op een leuke manier kennen. Het is een uurtje van lekker ontspannen en het maakt zelfbewust. Daarnaast kan yoga helpen bij problemen. Zo helpt het bij verdriet en angst, bij concentratieproblemen en onrust, bij slaapproblemen en bij het moeilijk uiten van gevoelens. Yoga is leuk en ontspannend. Er bestaat geen goed en fout, je mag dus lekker jezelf zijn, want jij bent UNIEK!

Waar kan yoga je bij helpen?

Lichamelijke gezondheid
Je ontwikkelt een sterke band met je lichaamsbewustzijn en hoe je beweegt of juist niet beweegt. De houdingen helpen je coördinatie, balans, kracht en flexibiliteit te verbeteren.

Vermindering stress en angst
De middelbare school kan een stressvolle periode zijn met zowel academische als persoonlijke uitdagingen. Yoga, door ademhaling en bewustzijn, biedt ruimte om een stap terug te doen en je reactie op stress op een rustige en doordachte manier te reguleren.

Optimisme
Yoga kan je helpen een gevoel van optimisme op te bouwen. In een tijd waarin je naar je toekomst kijkt, kan het een gevoel van hoop voor de toekomst opbouwen.

Focus en schoolprestaties
Studies hebben aangetoond dat als je concentratie uitdagingen of last van hyperactiviteit hebt dat een of twee keer per week yoga beoefenen je focus en schoolprestaties kunnen verbeteren.

Zelfrespect en lichaamsbeeld
Misschien worstel je met het beeld dat je hebt van jezelf of je lichaam, ervaar je groepsdruk of pesten. Yoga creëert een acceptabele en veilige omgeving, geworteld in het principe van niet-oordelen. Het helpt je je meer verbonden te voelen met jezelf en je lichaam te accepteren.

Creativiteit
Yoga stimuleert creativiteit en speelsheid en ontwikkelt niet alleen fysieke flexibiliteit, maar ook flexibiliteit van de geest.

Discipline en zelfregulering
Yoga die met aandacht wordt onderwezen, heeft aanzienlijke voordelen boven traditionele fysieke activiteit. Yoga heeft aangetoond impulsiviteit te verminderen, geduld te vergroten en het vermogen om aandacht te reguleren te verbeteren. Yoga en mindfulness bieden je vaardigheden om door uitdagingen te navigeren en een kernbasis op te bouwen die zowel je geest als je lichaam ten goede komt na je tienerjaren.


Meer weten? Kom eens kennis maken tijdens een proefles

Docent : Crescentia

In de schoolvakanties zijn er geen lessen en schuiven de leskaarten op. Geen inschrijfkosten, wel een opzegtermijn van een maand.