Kinderyoga

yoga kids00016

Wat is kinderyoga?

In de huidige tijd hebben kinderen het druk. Er wordt veel van ze gevraagd en verwacht op school en daarnaast hebben kinderen een drukke sociale agenda. Onderzoek wijst uit dat yoga kinderen zelfvertrouwen geeft, hun concentratie verbetert er door en het maakt ze sterk en flexibel. Ze leren spelenderwijs de mogelijkheden van hun lichaam en ademhaling beter kennen waardoor ze zich makkelijker kunnen ontspannen en beter in balans zijn.

Zen op Schoolverzorgt kinderyogalessen op maat en biedt kinderen een moment van rust en ontspanning zonder onderlinge prestatiedruk. Elke les heeft een vaste structuur met een wisselend thema waarbij de nieuwsgierigheid van de kinderen geprikkeld wordt. Geen les is hetzelfde. We doen o.a. speelse yogahoudingen van dieren uit de natuur, ademhalingsspelletjes die aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en eindigen altijd met een ontspanning in de vorm van een visualisatie/kindermeditatie. Er is ruimte voor fantasie, creativiteit en heel veel plezier.

Praktische informatie

Na de zomervakantie starten er workshops op aanvraag. Idealiter zijn er twee groepen:

4 t/m 7 jaar, ongeveer groep 1 t/m 4 op school
8 t/m 12 jaar, ongeveer groep 5 t/m 8 op school

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de leeftijden van de kinderen starten we met 1 of 2 groepen met minimaal 5 kinderen.

Heeft u vragen of wilt u uw kind direct inschrijven? Dit kan via telefoon of per e-mail naar,

Marga Sannema:
06-83242533 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.