Basistraining Zijnsgeoriënteerde Meditatie

basistraining-zijnsgeorienteerde-meditatie

In de training ga je je ten diepste realiseren dat vrijheid de oorspronkelijke aard van jouw bewustzijn is. Daarvoor is het nodig om stil te worden, meditatiebeoefening is hierin essentieel.

Door onze geest die doorgaans alert en naar buitengericht is, leven we verkrampt. Mediteren brengt je geest thuis. Je leert jezelf beter kennen en je went aan alles wat er in je leeft. In de training leer je om te gaan met je gedachten, emoties en patronen. Je zal merken dat je steeds minder versmolten raakt met je gedachten en emoties. Je lichaam ontspant en je geest wordt ruimer en flexibeler.

Gaandeweg ontdek je ervaringsmatig dat jij van nature open, ruim en vrij van verwarring bent. Als je niet verstrikt bent in allerlei psyche-inhouden en gedachten zijn natuurlijke intelligentie, ruimhartigheid en openheid spontaan aanwezig. Er ontstaat een diep gevoel van thuiskomen. Het brengt je in contact met je inspiratie, authenticiteit en levenslust.

Ik nodig je van harte uit om kennis te maken met Zijnsgeoriënteerde meditatie. Zijnsoriëntatie is een leer geïnspireerd door het Tibetaans Boeddhisme en inzichten uit de westerse psychologie.

Je leert in deze compacte Zijnsgeoriënteerde meditatiecursus de kunst van mediteren. Je maakt kennis met de basisprincipes van meditatie. We passen meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisaties toe. Er is tijd en aandacht voor ontspanning, lichaamsbeweging, het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Tot slot krijg je handvatten aangereikt om ook thuis te kunnen mediteren. De cursus vindt plaats in een kleine groep en is interessant voor zowel voor beginners als mensen die al ervaring hebben met mediteren.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten op woensdagochtend van 9:30 tot 11:00. Elke bijeenkomst maak je kennis met een thema dat bijdraagt aan jouw meditatie-ontwikkeling. 
De kosten bedragen 110 euro voor de gehele cursus, inclusief koffie, thee en materialen.

Je bent van harte welkom!
 Heb je vragen of mocht je deel willen nemen meld je dan aan via het contactformulier op de website www.zichtopzijn.com of telefonisch 06-41086631

Met hartelijke groet, 
Eefje van Vliet