Tips voor je (eerste) yogales

teens 1

  • Kom gerust 10 minuten eerder naar de les om in alle rust aan de les te beginnen of een korte vraag te stellen. Maak zo min mogelijk geluid bij het binnenkomen van Bala en zet je telefoon uit zodat andere aanwezigen geen hinder ondervinden. 

  • Yoga beoefenen met een volle maag is niet prettig; drink eventueel ruim een half uur voor de les begint een kop warme citroen met gember thee en/of een halve banaan.

  • Draag gemakkelijk zittende kleding. Voor de ontspanning aan het einde van de les zijn een extra vest of trui en sokken prettig. Zorg voor schone (!) voeten en/of  sokken.

  • Bala stelt zonder extra kosten yogamatten, kussens en dekens beschikbaar voor de lessen. Voor hygiëne wordt aangeraden een (hand)doek mee te nemen voor op de yogamat.

  • Kom schoon, fris en zonder (lichaams)luchtjes of sterke parfum zodat je eigen ademhaling en die van je medestudenten er niet door gehinderd wordt. 

  • KIDS ; vóór de les plassen en handen (én voeten) wassen....

  • Drink na de les genoeg water of kruidenthee om alle afvalstoffen af te voeren, dit voorkomt hoofdpijn of misselijkheid na een eerste les. Juist in de eerste lessen moet het lichaam wennen en kan het reageren. Yogahoudingen stimuleren allerlei systemen in het lichaam, en brengen processen op gang zoals de afvoer van gif en afvalstoffen. Als deze afvalstoffen in het lichaam circuleren kun je daar tijdelijk last van hebben. Sommige mensen voelen zich bijvoorbeeld opeens erg moe na een yogales. Anderen zijn vol energie. Het is niet abnormaal om emotioneel te worden tijdens of na de yoga. Observeer en oordeel niet, voel en ervaar.

  • Luister naar jezelf. Vergeet niet dat het gaat om jouw yogapad. Wees geduldig en aandachtig. Maak onderscheid tussen ambitie en enthousiasme. Yoga is geen competitie, uiteindelijk gaat het niet meer om de behoefte of het resultaat van jou yogabeoefening. Maar om alles wat je op weg daar naartoe tegenkomt.

  • Kun je een keer niet komen? Afmelden van een les kan telefonisch  (je kunt  een berichtje sturen of  voicemail inspreken) en minimaal 24 uur van tevoren zodat een ander nog van jouw matje gebruik kan maken. Inhalen of lesdag ruilen is in overleg mogelijk. Zie ook de algemene voorwaarden onderdaan.  Dankjewel!