Volwassenen

header adult


HATHA YOGA MET CRESCENTIA

Integrale Hatha Yoga moedigt je aan om asana’s (yogahoudingen) met zachtheid te benaderen en zo de vorm te vinden die bij jouw lichaam en behoefte past op dat moment. Centraal staan evenwicht tussen adem, inspanning en ontspanning. De rustige houdingen versterken je lichaam. Adem en lichaam voegen zich in hetzelfde ritme en je wordt je meer bewust van de verbindingen tussen je lichaam, gedachten, gevoelens, emoties en je denkvermogen.

Het beoefenen van yoga  is geen berg die je moet beklimmen maar is een reis op een onophoudelijk veranderend pad in een schitterende omgeving. Waar je jezelf ook op dat pad bevindt, het is een uitstekende plek om te ZIJN. Je bent welkom zoals je bent: beginner of ervaren, jong of oud, man of vrouw. Elke ontmoeting met jezelf op de mat is uniek!


VINYASA I MET CHRISTINE

Begin je dag met de juiste ademhaling: wakker worden om lichaam en geest te activeren zodat je de dag fris en vol energie kunt beginnen! Een les waar je rustig van de ene in de andere beweging overgaat. Je krijgt nauwkeurige aanwijzingen per houding en instructies voor de ademhaling. Zo haal je het optimale uit jezelf. Een yogales is een cadeautje aan jezelf, waar je aandacht hebt voor jezelf. Je zult er steeds beter in worden afleidingen te laten gaan en de focus bij jezelf te houden. De yogahoudingen houden je lichaam lenig en je hoofd rustig. Je haalt het meeste uit je les wanneer je je lichaam respecteert en luistert naar je eigen grenzen. Je gebruikt extra ondersteuning met blokken of kussens waar nodig (aanwezig) en volgt de groep tot het punt dat goed voelt. Ook geschikt voor beginners!


VINYASA II MET CHRISTINE

Vinyasa betekent ‘adem-gesynchroniseerde beweging’. De constante cyclus van in- en uitademing creëert een punt van kalmte en focus, waar je keer op keer naar kunt terugkeren mocht je zijn afgedwaald. De yogalessen kenmerken zich door diversiteit, omdat een Vinyasa docent zelf de lessen samenstelt. Bij Christine betekent dit dat er steeds een verschillend thema aan de les wordt gegeven, waarin iedere keer andere onderdelen van het lichaam aan bod kunnen komen. De continue bewegingen van de ene houding naar de andere, zorgen voor een actieve training die afwezig is bij de meer traditionele vormen van yoga. De zonnegroet is routine in een Vinyasa yogales.
Beoefen je Vinyasa yoga iets langer, dan pas je vanzelf de Ujiay ademhaling toe. Met deze manier van ademen doseer je je adem en wek je kracht en energie op. Je maakt een ruisend geluid doordat de keel lichtjes wordt dichtgeknepen. Deze ademhaling kan worden aangehouden tijdens de yogaoefeningen, behalve tijdens de ontspanning.


COMBI YOGA HATHA YIN FLOW MET INGRID

Ingrid geeft een combinatieles van 1,5 uur waarin ze oefeningen uit verschillende yogavormen (hatha yoga, yin yoga en vinyasa flow/prana yoga flow) combineert. Dit maakt haar lessen afwisselend en verdiepend! De hatha yoga houdingen worden eerst dynamisch uitgevoerd, waardoor je kennis maakt met de houding, als voorbereiding op het langer aanhouden van de houding. De adem vormt de dragende kracht in elke beweging. Yin yoga is een langzame yogastijl waarin de houdingen langer (circa 3 minuten) worden aangehouden. Doordat je langer in de houding blijft en je spieren juist ontspant, kom je bij dieper liggende lichaamsweefsels (als de gewrichten en het bindweefsel). Elke yinhouding heeft ook invloed op bepaalde meridianen en organen. In een vinyasa flow worden de houdingen vloeiend aan elkaar verbonden (vinyasa = het vloeiende verbindingselement). Dit zijn series met yang georiënteerde houdingen. Yanghoudingen zijn dynamische, krachtige houdingen die warmte in ons lichaam opwekken. Ze zijn gericht op het sterker en/of langer maken van spieren. De les wordt afgesloten met een lange ontspanning, een ademoefening en meditatie. Ingrid’s lessen vormen een complete ervaring, waarna je je weer helemaal in balans voelt! De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.


YIN YOGA MET BARBARA

Yin yoga is een rustgevende vorm van yoga waarbij je langere tijd in de houdingen blijft om het lichaam te versoepelen en te versterken. De poses worden gemiddeld 3-5 minuten aangehouden. Er ontstaat daardoor tijd om lichaam en geest te ontspannen. In de lessen gaat het over ademhaling, mindfulness, lichamelijk en mentaal bewustzijn en grenzen stellen. Niveau: iedereen kan meedoen, je bepaalt zelf in elke houding je eigen grens, iedereen kan meedoen op zijn eigen manier. Elke les weer een bijzondere ervaring om te ervaren hoe lichaam en geest in staat zijn om te helen en groeien.


SHANTI YOGA MET CHANTAL

Yoga met live harpmuziek,

Vanuit yogastromingen poweryoga (Ashtanga) en Vinyasayoga. Yoga voor bewuste yogi's die d.m.v yoga een reis naar en door zichzelf willen maken.

Mijn yogalessen typeren zich in de verbinding die wordt gemaakt met de yogafilosofie, bewustwordingsprocessen en de mythologie achter de houdingen. We gebruiken het lichaam om in de asanas te komen en vanuit die ervaring tot inzichten te komen, op deze manier voel je de intentie en energie van de houdingen. Ook passen we bewust meditatie -en ademtechnieken toe die daarin ondersteunen.

Door asana's aan te nemen leer je de wereld om je heen beter te begrijpen. Je kruipt namelijk in de rol van bijv krijger, iemand die onbevreesd is. Door die houding neer te zetten fysiek stap je al in deze rol, met de filosofie en mythologie erachter ga je daadwerkelijk doorvoelen.

Zo breng je tegenstellingen samen, je bent namelijk niet afgescheiden van die emotie/eigenschap (je staat er namelijk op dat moment midden in). Elke vorm die je wel of niet denkt te bezitten kan je in yoga belichamen. Elke week gaan we bewust voelen en ervaren wat er in ons lijf en interne wezen speelt. Je leert te schouwen naar datgene wat naar de oppervlakte komt, de yogafilosofie die we behandelen ondersteund hierbij, hoe verhoudt lichaam en geest met elkaar?

Eindontspanning met live harp muziek, ukelele mantra's en aromatherapie.

Jullie zijn van harte welkom!


WORKSHOPS / TRAININGEN :


  LESROOSTER